Jan 20, 2012

simple ways to release your stress

how to release your stress? try this! ;)


Minum tea- Dengan meminum tea adalah cara terbaik untuk merelakskan diri dan mengurangkan stress. tea juga mampu untuk mempengaruhi masalah kesihatan yang menyebabkan imunisasi menjadi lemah ataupun masalah perut buncit.mbik udara segar - stop! stop pikir! stop buat kerja yang boleh kasi  stress pada diri buat sementara waktu. keluar mendapatkan udara segar dan  pemandangan yang indah. berjalan jalan di taman yang banyak terdapat tumbuhan hijau. ini jugak salah satu terapi yang boleh membantu mengurangkan stress.
                                                     
bershopping! -  selalunya perempuan suka amalan bershopping. walaupun terpaksa mengeluar kan RM tapi stress boleh berkurangan. just masa bershopping kena beringat jangan terlebih budget takut nanti jadi terlebih stress pulak. 

ketawa - dengan cara ketawa pun boleh hilangkan stress jugak. cari lah komik, citer kelakar, member kelakar yang boleh kasi korang ketawa. biler ketawa, masalah yang korang hadapi on the spot hilang.tapi jangan gelak sampai tak sedar diri pulak sampai hilang keayuan kehenseman korang dah le.
handsome nye! mintak cium sikit ;)
cuci mata - hehe! cara cuci mata ni tak bape elok sangat. tapi salah satu terapi jugak yang boleh hilang kan stress. kalau perempuan cara cuci mata dengan tengok lelaki hensem. haha! tak pun tengok muka lelaki yang korang minat atau suka. confirm stress boleh hilang sikit.
                                                                        
              
macam tu lah serba sikit yang boleh share utk kurangkan dan hilangkan stress. ada yang aku suka suka letak ada yang aku cari kat tenet. mana yang korang rasa sesuai dengan diri korang, try lah. ;). btw, im really apologise to certain person yang telah menjadi mangsa lepasan stress. tak de niat pun. sorry sangat! hopefully, ill never do the same thing again. nasib baik dia okay. aku mintak maaf dia tak marah aku balik. thanks sis! ;)

No comments: