Dec 10, 2011

assalamualaikum~

haiii..lame bebenor teman tak mengupdate blog ni.hari ni tiba tiba rasa nak update sikit.apa gunanya ada blog tapi tak digunakan.betul tak? yee..betol.kita kena mengunakan benda yang ada dengan sebaik mungkin.kalau tak,objektif kegunaan sesuatu benda tu tak tercapai lah kan? its depends to us sama ada nak menggunakan sesuatu barang tu dgn cara yang positif atau negatif. yang penting objektif kegunaan sesuatu barang tu tercapai.

itu baru mukadimah je, sebenarnya nak citer benda lain.okay balik kepada topik asal. apa pandangan korang kalau perempuan ngorat laki? pelik tak aku tanya mcm ni? =D. sebenar benarnye...sebab aku terpengaruh sgt dgn citer korea. =D. al maklum dan yang sedia maklum yang aku ni since sekolah lagi dah giler citer korea, just time study kat PD kureng sikit layan drama korea sebab kat sane aku buat drama korea sendiri. hekhekhek =D.eh,mana adalah..tak buat benda jahat pun..nakal sikit je =P.

berbalik kepada citer korea.em...banyak drama korea yang aku tgk heroin start syok kat hero dulu. contoh mcm citer PRINCESS HOURS. Chae kyeong start syok kat shin. PLAYFUL KISS oh ha ni start tangkap cintan dengan baek sung jo. pastu MY GIRL joo yoo rin start jatuh hati kat gong chan, and ending of the story confirm happily ever after even though awal awal hero jual mahal. 3 watak hero dalam 3 drama korea ni smua ego tahap gaban.dah suka tapi tak nak mengaku saje nak menyeksa jiwa raga perempuan perempuan ni. tapi girl girl ni relax je. plus plus watak oh ha ni yang muka  lagi tebal dari tembok cina.dah banyak kali kena reject dimalukan depan org ramai, dia still nak try baek sung jo dan akhirnyaaa usaha dia berjaya jugak! dapat jugak dia kahwin dengan baek sung jo. bukan stakat kahwin je, baek sung jo siap sayang giler kat dia! itu salah satu contoh kalau kita berusaha insyallah kita akan dapat hasilnya.

dari pemerhatian aku, virus perempuan mengorat laki kat m'sia ni belum meluas lagi. em..kalau follow up dengan drama drama melayu pun, mesti start laki syok perempuan dulu. mungkin dah menjadi adat dan tatasusila org melayu supaya laki yang mula kan dulu.perempuan melayu takut sangat dengan peribahasa 'perigi cari timba'.hehe..pandailah aku cakap.aku pun takut jugak dgn peribahasa ni.seriusly cakap, tak terdaya aku nak buat mcm oh ha ni buat kat baek sung jo.haishh..kalaulah ada perempuan m'sia boleh buat mcm tu memang salute habis!tabiikkk springgg punyeee! =D

ada tak laki melayu macam laki korea?paham paham..soalan aku berbelit belit sikit.maksud aku, laki melayu tapi perwatakan macam hero korea. cool memanjang.time sombong belagak ego pun cool kacak bergaya jugak!ada tak mcm tu kat m'sia ni? act ada. aku pernah jumpa sorang.agak agak perangai macam laki korea yang belagak.tinggi pun lebih kurang laki korea.dalam ramai ramai yang aku kenal,sorang je aku jumpa.okaylah kan dari tak ada langsung.nama pun lelaki melayu.mcm mana pulak nak jadi lelaki korea kan?sebenarnye tgk drama korea ni buat aku rasa mcm hidup dalam dunia aku sendiri.haha!kelakar pun ada.kalau dah tgk drama yang layan habis, memang aku tergelak senyum sorang sorang layan drama tu. pastu mula lah addicted dengan character hero dalam drama tu.lagi, layan jugak OST drama korea.tak tau lah nak cakap, certain drama korea ni boleh buat orang rasa nak alami perkara yang sama macam jalan citer tu.seriuosly!tengoklah penangan drama korea. =|

paragraph ni nak citer benda out of topic sikit.tak de kena mengena dgn korea.tapi still pasal lelaki.biler tgk seorang lelaki still boleh berkawan dgn girl yang dah reject dorang banyak kali aku agak salute jugaklah.plus plus lelaki yang tak paksa girl tu terima dorang.even girl dah tolak dorang banyak kali tapi still maintain contact mcm member.mcm ni lah best! tak de touching touching.kena reject pun relax je. tak delah nak bawak diri,merajuk,tak nak contact.apa salah nye kalau still berkawan kan? apa dapat kalau merajuk? ada ke girl tu nak pujuk? emm..rasa tak kot. baik still jadi member,at least boleh jugak chat dgr suara kan?tapi susah kita nak paham perangai manusia ni.tak semua sama. perempuan pun lebih kurang sama je.act ikut cara masing masing.kalau hati dah terluka, tak do sape buleh bantu.so, kat sini nak cakaplah bahawa lelaki yang still boleh jadi member dgn girl yang dah reject korang tu teruskan lah cara korang tu.ada certain girl boleh terima cara pergaulan korang tu yang penting korang tak terlalu mendesak.perempuan memang tak suka di paksa lagi lagi kena paksa dengan lelaki yang tak ada apa apa relationship dengan dorang.syabas kepada korang yang peragai macm ni =).


ni aku nak share sikit gambar gambar dari drama korea yang aku dok membebel kat atas tadi. konon konon sebagai tirai penutup lah ni. arioss korang! ;)

princess hours    playful kiss    my girl



                                                                
                                                               sweet kan? aigoooo!@_@'






1 comment:

arif fadzly said...

sbb tue la dak k-pop satu rumah ngan i tue ego n blagak semacam.. tp dier x ensem, tp boleh la ensem sket klu nk dibandingkan dgn shrek.. :)