Aug 18, 2011

good bye Mr good good!

dah pukul 323 pagi dah ni. tapi mata aku tak nak pejam pejam jugak. ni semua salah instant coffee tongkat ali lah ni. gatal sangat pegi try, kan dah tak boleh tidur. nasib baiklah dah penganggur balik. tak kisah lah jugak kalau tidur lambat pun. haaa..citer pasal jadi penganggur balik ni
hehe..segan pun ada, tapi happy aku berganda ganda!
sebab dapat membebaskan diri dari company tuh!
aku rasa macam nak jerit je kat Mr.D
good bye
good bye
gooooodd bye!
seronok seh dah tak kerja kat situ. baru kerja beberapa minggu je, 
tapi aku rasa macam dah tenat giler
sumpah menyakit kan hati.
kalau boleh nak je aku bagi Mr.D tu baca wasiat Imam Syafiee ni
berkenaan etika m'beri nasihat 

"berikanlah aku nasihat dikala aku sdg sndiri, dan jgnlah nasihatiku tika aku di tengah kerumunan org. m'beri nasihat di tengah keramaian, sma ertinya ngan kehinaan.dan aku x sudi m'dgrnya. apbila engkau x sependapat dganku, dan aku tidak mahu patuhi nasihatmu, jgnlah marah." - sumber Ekin Amran
tak kisah lah kau non muslim ke apa ke,
nak jugak aku kasi kau ayat ni. dapat jugak aku pahala sebab sekolahkan kau kan?
sebelum ni ada jugak niat nak letak anak nama macam kau,
tapi since kenal kau, niat aku terus punah ranah..
lebih baik aku tukar pikiran aku dulu, sebelum aku ganyang ganyang anak aku nanti.
bila aku panggil nama dia je aku teringat kau,  hurggh..tak sanggup.!
hopefully, office baru nanti, boss okay. tak macam kau. phobia jugak aku. takut takut dapat boss perangai yang sama. haaaa! tak nak.!
sekarang doa banyak banyak je kat Allah supaya permudahkan urusan kerja di tempat baru nanti.  Amin!


7 comments:

Meen'z said...

Mr.D mesti stands for Daniel kan..hehehe :)

pika polaris =] said...

D ....
hurm, DANIEL ?? or DANISH ??
hahaha ...
sabar jelah ...
gudluck k kat tmpt baru nanti ! =]

zuhdi said...

hahaha, klakar la.. dan2 plak nk letak name anak, same plak ngn name bos kesygan tu.. Mr.D x best la.. letak Mc.D best :-P sedapppp...

sara ben said...

meen: paham paham jelah. kang mention kat sini tetiba dia terbaca ke kerabat dia baca, naye den..kena saman pulak. hahaha!

pika: thank you dear ;). doa tak dapat yang sama je. hehe

zuhdi:haha..kang letak mcd aku rasa nak makan je dia. bahaya gak tu :P

zuhdi said...

haha, makan jgn x makan, Mr.D (Pak Cik D) actually for Din? Din Beramboi.. Right?

mye said...

wah dah keje skunk..
smoga tabah mjalani hdup di luar sna..
huhu

sara ben said...

alhamdulillah. mudah mudah mye. thanks :)